Обувки и аксесоари

Някои мъже са твърдо убедени, че по обувките може да се разпознае с точност над 99% каква е истинската същност на една жена: властолюбива тигрица, кротко агънце, сладко пиленце или просто отчаяна стара мома. Да, скъпи дами, в това има доста истина! Начинът, по който стъпвате /плахо или надменно, шумно или беззвучно/; начинът, по който се движите /грациозно или тромаво, самоуверено или плахо/; каква в Вашата походка /равномерна или в неравноделни размери/- всичко това издава Вашия манталитет.

Обувките са Вашата заявка към реалния живот. Каквито са те, такава ще бъде бъдещата Ви действителност. Затова много внимавайте с какво точно ще се обуете преди да излезете от дома си. Разбира се, изборът Ви трябва да бъде съобразен с Вашата височина, фигура и стил на обличане, със заобикалящата Ви среда, с конкретното събитие. В противен случай, неимоверно ще се превърнете за смях в лицето на околните.

Ако искате да привлечете любов, изпълнена с много страст и приключения, коктейл от бурни емоции, или пък да сдобиете с непринудена женска завист, то за Вас определено са обувките с висок ток: елегантни, отворени, леко издължени, в никакъв случай силно заоблени. Цветове: ярки, наситени,  разбира се може да заложите и на традиционни черни обувки, но само ако са комбинирани с метал /сребро, злато/ или красива подканваща дантела.

Ако желаете да сте в центъра на вниманието, но въпреки това да не Ви се лепят мъжете като мухи на мед, през лятото носете летни ботуши с груби орнаменти и по възможност в каубойски стил. Токовете трябва да са задължително средна височина, дебели, изработени от корк или направо дървени, за да се чува дори и най-лекото Ви стъпване върху персийски килим. Цветове: пъстри, искрящи, електрикови и др.

Ако искате да привлечете повече спокойствие, уют, топлина, хармония, истински приятелства – то тогава заложете на обувките тип пантофки или цвички, без ток или с много нисък такъв. Цветовете да са пастелни, бежови, кремави, бели, охра, кафяви, карамел.

Защо всъщност точно тези обувки привличат приятели?  С тях много по-рядко ще Ви се случи да закъснеете за среща, тъй като се придвижвате бързо и лесно навсякъде, като така прибавяте към своята светла особа нотки на доверие и предвидимост, които са изключително важен фактор при сприятеляването.  С този тип обувки Вие не заблуждавате събеседниците с височината си. Насрещният човек е наясно точно колко сте висока и му спестявате неудобството да Ви възприема с учудване, все едно сте „пораснали“ набързо, подобно на Чичко Тревичко или сте се „смалили“ за един час.

Ако мечтаете за израстване в кариерата или все още сте на пазара на труда и си търсите подходяща работа, за Вас са класическите черни/бели обувки. Ток-среден, без никакви шарении, катарами или дантела.